Microsoft prøvede at købe Nintendo og andre

Xbox S|X

Microsoft fik det meste af spilverden til at måbe, da de købte Zenimax i efteråret 2020. Dermed fik de en række prominente spilstudier ind i deres konglomorat, herunder Bethesda, Id Software, Arkane Studies og MachineGames. Det betyder spilserier som Doom, Wolfenstein, Elder Scrolls og Dishonered frem over fik få særlig status på Xbox.

Den slags opkøb var man faktisk ude på langt tidligere i konsollernes historie. VG247 har opsnuset en historie, som omhandler flere store spilstudier. Først var det EA, som var hovedmålet, men det blev afvist meget hurtigt og høfligt. Dernæst startede man samtaler med Nintendo, men japanerne fik vist afvist Microsoft lettere nedladende ved at grine deres røv i laser.

Sidenhen var også Square Enix og Midway Games i kikkerten, men det fejlede også.

I de sidste par konsolgenerationer har det heddet sig, at Sony havde de fleste og bedste spilstudier i deres fold, så Microsoft har i den grad måtte oppe sig i kampen, hvilket måske begynder at give pote for Xbox-gamerne. Alle taber dog generelt på disse eksklusivaftaler og opkøb, men det er åbenbart tendensen på spilmarkedet.

Skriv et svar