Microsoft køber Activision Blizzard

Spil Xbox S|X

Microsoft formår endnu en gang at løbe med opmærksomheden og sætte dagsorden for spilsnak, da de den 18. januar annoncerede et forestående opkøb af Activision Blizzard. Særligt den sidste del af firmaet, Blizzard, har stået for deciderede mesterværker gennem spilhistorien med WarCraft, StarCraft og Diablo. Læg dertil Overwatch og World of WarCraft, og du har et spilfirma med et særdeles godkendt bagkatalog.

Activision har også store titler i bagagen, såsom Call of Duty, Crash Bandicoot, Tony Hawk, Spyro og Guitar Hero. I 00’erne lancerede de det ene hit efter det andet med mine personlige favoritter Soldier of Fortune II og Jedi Knight II: Jedi Outcast, begge lavet af Raven Software, som gerne må lave deres egne spil i den nærmeste fremtid i stedet for at være på CoD-holdet.

Detaljerne er, at købet først bliver gennemført i 2023, prisen bliver 68,7 mia. dollars, og Microsoft bliver det tredjestørste spilfirma med over 30 interne spilstudier under sig.

Sony har reageret med at forvente/’kræve’ Call of Dutys fortsatte udgivelser på PlayStation, hvilket Phil Spencer har beroliget dem med. Ydermere fik Sony pludselig lyst til selv at købe Bungie, som stod bag Halo 1-3 og Destiny 1+2.

Jo, Microsoft satte endnu engang dagsorden. Det spændende bliver de konkrete udmøntninger af erhvervelsen; bliver det hele smidt i Game Pass-ordningen, inklusiv WoW? Kommer alle Blizzards og Activisions spil nu til Xbox? Hvad med alle skandalesagerne i det opkøbte firma? Fremtiden tegner spændende i Xbox-land.

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #673
  Kenny Jensen
  Administrator

  Microsoft formår endnu en gang at løbe med opmærksomheden og sætte dagsorden for spilsnak, da de den 18. januar annoncerede et forestående opkøb af Ac
  [See the full post at: Microsoft køber Activision Blizzard]

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...